Gradske vesti

Treći Medjunarodni festival pantomime - P(h)antomfest

19. jun 2014, Vranje
 • Treći Medjunarodni festival pantomime - P(h)antomfestTreći Medjunarodni festival pantomime - P(h)antomfest
  1/2

  Na trećem Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest, koji se održava u Vranju 27. i 28. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno prikazana pozorišna predstava „Igra“ u režiji Trajčeta Gjorgieva nastala u produkciji Festivala, u kojoj glume članovi pomenute organizacije: Katarina Milić, Velizar Demirović, Goran Ramadanović, Isidora Demirović, Siniša Ramić, Ivica Spasić, Ninoslav Demirović, Aleksandra Demirović i Snežana Đorđević.
  Predstava će biti odigrana odmah nakon svečanog otvaranja Festivala 27.  
  juna od 20.10h u sali Doma vojske u Vranju.
  Nakon uspešnih predstava „Ljubav“ i „Omnibus plus“, koje su nastale u produkciji Festivala prošle i pretprošle godine, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje nastavljaju put u svet pantomime kojim su krenuli pre dve godine, igrajući se na sceni, svesni da pokretom mogu reći mnogo više nego rečima. Njihova je emocija dok u procesu stvaranja nadgrađuju umetnički izraz unikatna i iskrena.
  „Sa predstavom Igra zaokružujemo trilogiju najpoznatijih  svetskih pantomimskih etida koju smo 2012. godine započeli sa ekipom entuzijasta iz Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih – Vranje . Od tada, pa do danas, još uvek nas drži i nosi  isti entuzijazam, 'ljubav' da kroz igru i učenje sastavimo i donesemo na scenu taj 'omnibus plus' ljudskih misli i ideja, pretočene u pantomimsku igru. Pa tako… igramo se i sada… Kroz dečje oči viđen svet, pred publikom se otvara magija, koja protagoniste nosi u svet vlasti, požrtvovanja, upornosti, ljubavi, tvrdoglavosti, a oni kroz dozu humora, tragikomičnosti i preciznosti opravdavaju taj svet bez reči, trudeći sa da pritom nimalo ne zaostaju u svojoj ulozi (profesionalnih) pantomimičara.
  Još jednom će glumci iz MOGN Vranje otvoriti svoje srce pred publikom koja ih zadnjih nekoliko godina željno isčekuje na sceni svakog leta.  
  Pozdravimo ih“, kaže reditelj predstave Trajče Gjorgiev. Pokrovitelji Festivala su Ambasada SAD u Srbiji, Grad Vranje i Ministarstvo kulture.