• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

Јавне установе

Школа анимираног филма

На темељима Клуба љубитеља филмске уметности, 1986. године настала jе Школа анимираног филма, коjа jе 2011. године Одлуком Скупштине Града Врања постала jавна установа у култури града Врања. Школа има одличну сарадњу са институциjама како на локалном тако и на републичком нивоу. Успешно jе реализовала више проjеката у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србиjе, Министарством омладине и спорта Републике Србиjе, УНИЦЕФ-ом, Италиjанским институтом за културу из Беорада, амбасадом САД из Београда као и великим броjем невладиних организациjа коjе су у ШАФ-у препознали квалитет и потенциjал.

JУ ШАФ организуjе манифестациjу „Златни пуж” коjи се традиционално одржава августа месеца у Врању. Ова манифестациjа настала jе на тековинама Интернационалне дечиjе радионице анимираног филма, коjа се организуjе од 1997. године. Учесници фестивала и радионице били су многи знаменити, светски признати и познати аниматори, режисери, професори, филмски радници из Jапана, Италиjе, УСА, Бугарске, Хрватске, Израела, Мексика, Белгиjе, Русиjе, Шпаниjе, Грчке, Немачке, Украjине, Шваjцарске, Египта, Индиjе, Македониjе, Босне и Херцеговине...Сем интернационалних манифестациjа, ШАФ jе организовао и две Мултиетничке радионице у Буjановцу, радионицу са децом са посебним потребама, са децом Ромске популациjе, са децом из сеоских подручjа, са предшколцима, са воjницима и велики броj радионица коjе су одржана по градовима Србиjе (Трстеник, Чачак, Приштина, Сремска Митровица, Ћуприjа, Лозовик, Нови Сад...)

Од оснивања до данас кроз ШАФ jе прошло више од 2500 полазника коjи су имали могућност да се упознаjу са основама филмске уметности и анимациjе. У продукциjи ШАФ-а има више од 250 анимираних филмова у различитим техникама. ШАФ jе члан АСИФЕ, светске организациjе коjа окупља све аниматоре света са седиштем у Ансиjу.

 

 Структура

  • Управни и Надзорни одбор
  • Директор
  • Пет запослени

 

Адреса: Хероји са Кошара бр.1
Телефони: 017 /432-022,400-024,400-025
Е-mail: fzsafvranje@gmail.com
Сајт: www.saf.co.rs
www.facebook.com /ŠAFVR
YouTube / ŠAF Vranje