• Grad Vranje
  • GRAD VRANJE

    Zvanična prezentacija grada

Centrala:
+381 (0)17 402 300
Portirnica:
+381 (0)17 402 368
GRAD VRANJE
Gradska uprava
Kralja Milana br.1
17500 Vranje
A+ A-

18. april 2024.

Potpisani ugovori o osnivanju „Regionalnog inovacionog startap centra“

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković danas je u ime Grada potpisao ugovore sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga o osnivanju „Regionalnog inovacionog startap centra“ u Vranju.

„Mi na ovaj način želimo da uradimo transformaciju grada u smislu da napravimo iskorak ka savremenim trendovima i tokovima. Zahvaljujem svima koji učestvuju u osnivanju ovog društva sa ograničenom odgovornošću, i nadam se da ćemo nakon potpisivanja ugovora krenuti sa intenzivnim radom. Vranje će postati deo mreže digitalnih gradova koja se formira u Srbiji“ istakao je gradonačelnik.

„Regionalni inovacioni startap centar“ u Vranju će biti podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu promocija Centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima.

Pre potpisivanja ugovora, sastanak je sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i srednjih škola organizovao gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević.