Gradske vesti

Završena 33. sednica Gradskog veća

06. april 2021, Vranje
  • Završena 33. sednica Gradskog veća Završena 33. sednica Gradskog veća Završena 33. sednica Gradskog veća Završena 33. sednica Gradskog veća Završena 33. sednica Gradskog veća Završena 33. sednica Gradskog veća
    1/6

    Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Izveštaj o radu Apoteke Vranje za 2020. godinu sa Finansijskim  izveštajem poslovanja, Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije saobraćajnice koja povezuje Maričku ulicu sa Regionalnim centrom za upravljanje otpadom „Meteris Vranje“, kao i Nacrt Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine na gradskom građevinskom zemljištu iz javne svojine grada Vranja u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade, neposrednom pogodbom.

    Vladi RS biće dostavljen i predlog o prenosu prava svojine sa Republike na Grad, bez naknade. U konkretnom slučaju radi se o vlasništvu nad tri zgrade i deo zemljišta u naselju “Čerenac” u Vranju.

    Gradsko veće  usvojilo je mišljenje gradskog pravobranioca u vezi davanja saglasnosti za zaključenje ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada Vranja i fizičkih lica navedenih u mišljenju, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje pojekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2021. godini.  Usvojen je i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu kojim su dodeljena sredstva crkvama i verskim zajednicama u 2020.godini, kao i Tekst Javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih objekata, pokretnih objekata i aparata.