• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

23. мај 2023.

Други дијалог младих са доносиоцима одлука у Врању

У Врању је данас одржан други ,,Дијалог младих са градоначелником''. Реч је о догађају који се други пут организује у нашем граду, али први пут у организацији Удружења младих ,,Наш свет, наша правила'' у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Врања. У дијалогу са младима осим градоначелника, др Слободана Миленковића, учествовали су заменица Зорица Јовић,  градски већник за буџет и финансије Бојан Костић,  градски већник за омладину и спорт Ненад Ђорђевић и координатор КЗМ Лука Трајковић. Циљ данашњег дијалога био је да млади у директном разговору са градоначелником и доносиоцима одлука изразе своја размишљања, своје проблеме и могућа решења тих проблема, како би заједнички допринели да се положај младих у Врању побољша. Поздрављајући присутне, градоначелник Миленковић изразио је задовољство што још једном има прилику да се сусретне са младим суграђанима и чује њихове ставове, потребе и предлоге. ,,Веома сам поносан јер смо након прошлог дијалога са младима успели да реализујемо неке од предлога, пре свега да формирамо Локалну мрежу за борбу против вршњачког насиља. То смо ставили у функционалне оквире, оперативно активирали и сада  можемо са поносом рећи да смо једна од ретких локалних самоуправа која има и скупштинску одлуку која се тиче мера у борби против вршњачког насиља'', рекао је између осталог градоначелник. Он је додао да је било још питања о којима се разговарало, пре свега када су у питању омладинска политика, простори и садржаји за омладину, као и један од најважнијих проблема, а то је запошљавање младих. ,, Сматрам да смо од прошлог сусрета са младима, а то је пре неких шест месеци,  кренули са неке позиције и да је већи број тада изнетих захтева реализовано. Такође, управо је расписан и Конкурс за финансирање или суфинансирање програма и пројеката за реализацију Акционог плана за младе. Данас поново желим да чујем шта је то још што мучи младе у нашем граду'', истакао је градоначелник Миленковић и осврнуо се на образовне капацитете, запошљавање младих, израду пројектно техничке документације за изградњу омладинског центра и остала питања важна за останак младих у Врању.

,,Ту смо да вас саслушамо и да видимо колико смо у могућности да вам изађемо у сусрет'', казао је градоначелник. У име Удружења младих ,,Наш свет, наша правила'' Ђорђе Стојановић подсетио је да се ,,Дијалог младих са градоначелником'' реализује у оквиру пројекта ,,Локална сарадња младих за развој омладинске политике у Врању и Бујановцу'', који подржава Београдска отворена школа уз помоћ Шведске.

У дијалогу са градоначелником и његовим сарадницима, млади су изнели проблеме, али и могућа решења у три тематске целине, а то су омладинска политика, здравље и безбедност младих и запошљавање.