• Grad Vranje
  • ГРАД ВРАЊЕ

    Званична презентација града

Централа:
+381 (0)17 402 300
Портирница:
+381 (0)17 402 368
ГРАД ВРАЊЕ
Градска управа
Краља Милана бр. 1
17500 Врање
A+ A-

17. мај 2024.

Отворен дечји фестивал „Време радости“

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, отворио је у Градском парку дечји фестивал „Време радости“, и том приликом истакао да је овај фестивал јединствен у сваком смислу, јер окупља децу и плени својом посебношћу. „Ниједан догађај, као овај, не доноси толико радости и искрених осмеха и зато је мени један од најдражих. Веома је важно да деца буду срећна, а за то морамо да се побринемо ми одрасли и пружимо им љубав, помоћ, подршку и разумевање.Деца су наша будућност и због тога их треба неговати с пажњом и поштовањем. Ми смо у обавези да се посветимо њиховом здрављу, сигурности, образовању и васпитању. Такође, важно је да промовишемо њихова права и да им пружимо прилику да се развију у срећне и одговорне чланове друштвене заједнице. Овогодишњи фестивал ,,Време радости“, као и сви претходни пажљиво је планиран, како би задовољио укусе и интересовања свој деци. А ја вам желим да поред тога што је ово фестивал „Време радости“, наредна два дана буду и време осмеха, који ће одзвањати Градским парком, јер  ништа искреније и лепше од тог звука  на свету не постоји“, истакао је градоначелник.

На самом почетку наступили су хор ОШ „Бора Станковић“ из Тибужда, предшколци са представом „Зелена бубамара“, Фолклорни ансамбл „Севдах“ и дечји песник Жикица Димитријевић. Ван бине малишани су се забављали у Авантура парку, на Креативном атељеу Културно-образовног центра, ШАФ-овој радионици Деца – Деци и Дечјој ликовној колонији.

У Градском парку за децу је припремљен и дворац на надувавање, караоке, вожња ролера, као и наступи Карате клуба „Врање“ и Школице спорта. Током данашњег дружења припадници полиције и ватрогасно-спасилачке јединице изложили су своју опрему и возила за све радознале малишане, док ће Хитна помоћ и Црвени крст организовати дружење и у суботу.

Отварању су присуствовали и заменик градоначелника Милан Илић, председница Скупштине града Зорица Јовић, начелник Градске управе Душан Аритоновић као и градски већници и директори многих предузећа и установа. Манифестацију „Време радости“ организује Предшколска установа „Наше дете“ са Туристичком организацијом, а под покровитељством града Врања.